Специалисти са предсказали нови проблеми в световната икономика преди края

...
Специалисти са предсказали нови проблеми в световната икономика преди края
Коментари Харесай

Експерти разказаха за икономическата криза, която ще удари света съвсем скоро

Специалисти са предсказали нови проблеми в международната стопанска система преди края на тази година, оповестява Bloomberg.

Експертите са отбелязали възобновяване на международната стопанска система напоследък, само че в това време доста опасения остават настоящи. По този метод, съгласно Йоахим Фелс, консултант по световна стопанска система в Pacific Investment Management, страните в този момент минават пика на подема си, след което ще стартира криза.

Правителствата на развитите страни към този момент са вложили трилиони долари в поддръжка на ограничения за връщане на стопанските системи в обикновено положение, доколкото това е допустимо в изискванията на пандемия. Благодарение на това безработицата внезапно спадна в Съединени американски щати през август и обстановката на жилищния пазар се усъвършенства.

Китайската стопанска система се възвръща, а производството в Германия пораства. В същото време разрастващите се пазари получиха "отдих " заради спада на $.

Но поддържането на позиции на всички тези фронтове няма да е елементарно, смятат икономистите. Това ще наложи управляващите да усилят напъните си за стимулиране на стопанската система в миг, когато мнозина към този момент са подготвени да понижат ограниченията за поддръжка.

Например през август в Съединените щати са основани 1,4 милиона работни места. Както показва Райън Суит от Moody's, стопанската система би трябвало да "поддържа този ритъм ", само че без финансова поддръжка ще бъде мъчно да се направи това.

Има и други тревожни знаци. По-рано този месец няколко огромни марки оповестиха съкращения на работни места. Сред тях Ford Motor Co. и United Airlines Holdings Inc.

Освен това напрежението в връзките сред Съединени американски щати и Китай може да се ускори преди президентските избори през ноември. Това ще подкопае доверието в бизнеса, отбелязва се в публикацията на Bloomberg.

В Китай, където коронавирусът беше локализиран преди няколко месеца, потребителите към момента не желаят да харчат пари. В същото време огромните банки в страната регистрират най-големия спад на облагите от повече от десетилетие заради растежа на неприятните задължения.

Европейските фабрики се пробват да понижат разноските, защото слабото търсене и понижението на цените удрят по облагите.

Друг проблем е рискът от втора вълна на ковид. Уорик Маккибин от Института Брукинг предизвестява, че ще отнеме доста време, до момента в който имунизацията се популяризира по целия свят.

Той прави оценка вредите за международната стопанска система заради пандемията през идващите години на 35 трилиона $.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР