Специалисти са анализирали 56 градове в 42 държави и са

...
Специалисти са анализирали 56 градове в 42 държави и са
Коментари Харесай

Най-скъпите градове за срещи

Специалисти са анализирали 56 градове в 42 страни и са стигнали до извода, че среща за двама излиза най-скъпо в Цюрих. Там „ класическа” вечеря коства 180 EUR. Това е 5 пъти по-скъпо в сравнение с последния в класацията – Кайро и със 142% по-скъпо спрямо Ню Йорк. Друго проучване демонстрира, че Цюрих към този момент не е водач в класацията по най-високо месечно заплащане в света, само че градът, както и до момента е преди всичко в класацията Mapping The World's Prices 2019 на Deutsche Bank по предлагано най-високо качество на живот. Тук влизат фактори като степен на покупателна дарба, сигурност и ниско равнище на замърсяване на околната среда. В ТОП 10 по качество на живот влизат още Копенхаген, Единбург, Виена, Хелзинки, Мелбърн, Бостън, Сан Франциско и Сидни.

В графата най-скъпи места за превозване на един уикенд, Цюрих е на трето място с цена за двама от 1890 EUR. Тук влизат две нощувки в 5-звезден хотел, два пъти посещаване на механа, две вечери в ресторант, бира и безалкохолни питиета, както и малко покупки, като да вземем за пример дънки и спортни обувки. На първо място в тази ранглиста е Милано – 2430 EUR. Сребърният орден е за Копенхаген – 1900 EUR.

Ако решите да посетите Цюрих, само че въпреки всичко да спестите някое и друго евро, използването на такси не е най-хубавата концепция. В работен ден разстояние от 8 км ще ви коства 34.3 EUR, което е двойно повече спрямо Ню Йорк и много по-скъпо от Амстердам – 24.9 EUR. В Цюрих са и най-скъпите билети за кино – 17.1 EUR. В тази рубрика второто място е за Лондон – 15.1 EUR, а третото за Ню Йорк – 14.8 EUR.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР