Специалисти проследиха за първи път зимната миграция на червеношийка от

...
Специалисти проследиха за първи път зимната миграция на червеношийка от
Коментари Харесай

Червеношийка прелетя 225 км за четири часа

Специалисти наблюдаваха за първи път зимната миграция на червеношийка от Германия до Англия и откриха, че тя е минала 225 км единствено за четири часа.

Птичето е прелетяло над Северно море през нощта, с цел да не бъде видяно от хищните чайки и соколи, написа Българска телеграфна агенция, като цитира „ Мейл он сънди”. Подобна тактичност са употребявали водачите на бомбардировачи през Втората международна война.
Пчела инфлуенсър покори „ Инстаграм “ (СНИМКИ) Би желае да избави всички пчели от изгубване
Тъй като червеношийката тежи единствено 19 грама предавателят ѝ е бил дребен, като е тежал едвам 0,3 грама. Устройството било сложено през лятото на архипелага „ Хелголанд” край северното немско крайбрежие и било инсталирано по този начин, че да падна тъкмо три месеца откакто е поставено.

На 21 октомври птичето е изхвърчало от архипелага към южния холандски бряг. Оттам е полетяло над Северно море в 20 ч. вечерта, а във Англия е пристигнало във Феликстоу, Съсекс, към среднощ.
След ликвидирането на ал-Багдади: Породата белгийска овчарка рекордно нарастна Цената на кучетата от тази порода се усили над три пъти за една седмица
Досега експертите можеха да наблюдават единствено огромни птици поради условието чиповете им да не тежат повече от 3% от тежестта им. Нова мрежа от радиоприемници обаче дава опция да бъдат изучавани и дребните птици.

Специалистите се надяват да употребяват данните, с цел да пазят птиците от заканите, които ги заплашват по пътя им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР