Специалисти поясняват по какви външни признаци може да се определи

...
Специалисти поясняват по какви външни признаци може да се определи
Коментари Харесай

Учени: Цветът на лицето отразява състоянието на черния дроб

Специалисти разясняват по какви външни признаци може да се дефинира здравето на черния дроб. Те поучават да обръщаме внимание на оттенъка на кожата и склерата. Ако е нарушена функционалността на черния дроб, те пожълтяват.
Този вид жълтеница е обусловена точно от това - черният дроб не се оправя с функционалността си да извежда от организма белтъчината билирубин. Повишената централизация на билирубина придава този жълтеникав нюанс на очите и кожата.
По същия метод се “отпечатват” по кожата и очите цирозата и хепатитът. Друга външна демонстрация на болния черен дроб са странните, необясними синини, които могат да се образуват по цялото тяло, в това число и по лигавиците.
Обърнете съществено внимание в случай че навръх устните ви се появи бенка, тъй като тя може да се окаже хематом, свързан от нарасналото кървене на кожните капиляри. Именно те страдат от нарушаванията в чернодробната функционалност.
И не на последно място, в случай че е нарушена чернодробната функционалност, кожата на лицето има нездравословен тип. Черният дроб създава злобен сок и в случай че е нарушена функционалността му, това въздейства на този развой. Например, да способства за струпване на злобен сок и като резултат - лющене на кожата и сърбеж.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР