Специалисти по здравни грижи протестираха на площад Независимост“ в столицата

...
Специалисти по здравни грижи протестираха на площад Независимост“ в столицата
Коментари Харесай

На протеста в София: Медсестри и фелдшери поискаха повече...

Специалисти по здравни грижи стачкуваха на площад „ Независимост “ в столицата през днешния ден.

Медицински сестри, акушерки, фелдшери, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори се събраха пред постройката на Народното събрание в 11 часа.

Ниски хонорари, дефицит на фрагменти, липса на почитание – това са проблемите, на които съсловието желае да даде публичност.

Организатор на митинга беше Българската асоциация на експертите по здравни грижи. Проявата е подкрепена от редица пациентски, синдикални и съсловни организации.

Тук сме, тъй като трудът ни не е оценен. За отговорността, която носим и тежкия труд, който поставяме, ние получаваме мизерни заплати. Това и самото общество може би ни намаляват самочувствието. Непрекъснато се приказва единствено за лекари, а сестрите правят доста работа в отделенията, в детските ясли и градини - на всички места, сподели протестираща.

Друга от протестиращите медицински сестри сподели, че желае единствено да им оценят труда вярно: Ние се грижим за пациентите. Някой би трябвало да участва на работното ни място да види по какъв начин ги обгрижваме. A съгласно друга: Доста сме подценени като съсловие от позиция на съществени заплати, на труд, въобще не доближават сестри в отделенията. Почти всички медицински сестри работим на две места, с цел да можем да оцеляваме.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР