Специалисти по здравни грижи от МБАЛ Уни Хоспитал“ споделиха с

...
Специалисти по здравни грижи от МБАЛ Уни Хоспитал“ споделиха с
Коментари Харесай

Медици от Панагюрище: Обичаме професията си!

Специалисти по здравни грижи от МБАЛ „ Уни Хоспитал “ споделиха с възпитаници от СУ „ Нешо Бончев “ какъв брой е значима за тях специалността им. Инициативата е част от акция на Регионалната гилдия на Българската асоциация на експертите по здравни грижи в Пазарджик. Главната сестра на „ Уни Хоспитал “ Катерина Събева и старшата акушерка на отделението по акушерство и гинекология Цветанка Добрева поканиха учениците при интерес от тяхна страна да посетят Панагюрската болница.

Тийнейджърите имаха опция посредством специфичен филм да проследят по-отблизо активността на медицинските сестри и акушерките, на медицинските и рентгенови лаборанти, рехабилитаторите и лекарските асистенти. Освен обичта си към специалността, експертите по здравни грижи не скриха, че преди всичко тя би трябвало да е предопределение, тъй като компликациите не са малко – комплицирани медицински случаи, нощни наряди.

През идващите две седмици ще се проведат още две сходни срещи на експерти от „ Уни Хоспитал “ с възпитаници от СУ „ Нешо Бончев “. Инициативата е първата в страната, която стартира да показва специалността на сестринството и ще обхване деца от 8 учебни заведения от област Пазарджик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР