Специалисти по детско здраве и развитие алармират общественото мнение за

...
Специалисти по детско здраве и развитие алармират общественото мнение за
Коментари Харесай

Внимание! Ето кое вреди най-много на бебетата и малките деца

Специалисти по детско здраве и развиване сигнализират публичното мнение за сериозните вреди, които нанася несъразмерното излагане на лъчение от всевъзможни типове екрани – смарт телефони, таблети, компютри и тв приемници, написа БГНЕС. Това се споделя в обява на вестник „ Монд “. „ Ние одобряваме доста дребни деца, подтиквани най-вече от екраните, които на 3 години, не гледат индивида, който им приказва, не споделят, не приказват, не споделят с близките и са или прекомерно възбудими или прекомерно пасивни. Според експертите при такова излагане въздействието на електронните екрани, мозъкът на бебето не може да се развива обикновено. Става въпрос за два механизма – несъзнателно привличане на вниманието и „ откраднато “ време, което би трябвало да се употребява за опознавателни действия.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Напоследък при деца без никакви неврологични болести, се следи закъснение на развиването на речта и на развиването на детето като цяло. Специалистите съпоставят тези признаци с сходни при деца, които страдат от разнообразни форми на аутизъм. Крайните проявления са липса на диалект при 4-годишно дете, проблеми с концентрацията, проблеми с общуването, извънредно жестикулиране и други

„ Детето е в непрестанен контакт с екрана: непосредствено – когато гледа в него и косвено, когато дисплеят е включен и се намира някъде в стаята, да вземем за пример, когато родителят чете нещо на компютъра или на смарт телефона си, или гледа телевизия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР