Специалисти по борбата с изпирането на пари в Дойче банк

...
Специалисти по борбата с изпирането на пари в Дойче банк
Коментари Харесай

Дойче банк засекли съмнителни преводи на Доналд Тръмп и зет му

Специалисти по битката с изпирането на пари в " Дойче банк " са засекли през 2016-а и 2017-а година многочислени съмнителни покупко-продажби, включващи юридически лица, следени от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и неговия шурей Джаред Кушнер. Въпросните транзакции е трябвало да бъдат докладвани на федералния наблюдаващ, отговарящ за финансовите закононарушения, разкрива в " Ню Йорк Таймс ", представен от БНР.
Пет сегашни и някогашни чиновници на " Дойче банк " са разказали пред вестника, че ръководителите на немската банка, която е отпуснала милиарди долари на компании на Тръмп и на Кушнер, са отхвърлили рекомендациите на техните чиновници и техните така наречен " Доклади за подозрителна активност " в никакъв случай не са били предоставени на съответните органи към Министерството на финансите, занимаващи се с финансовите закононарушения.
" Таймс " заяви, че покупко-продажбите, част от които са били свързани с към този момент несъществуващата фондация на президента Тръмп, са отразили подозрителни сигнали в компютърната система на банката, предопределени за разкриване на противозаконна активност, съгласно някогашни чиновници на " Дойче банк ".
Според американското издание, чиновниците на банката са възприели решението на своите началници да не рапортуват подозрителните транзакции вследствие на развинтен метод по отношение на законите за пране на пари. Цитираните неназовани някогашни чиновници на " Дойче банк " са показали, че техните банкови ръководители са отхвърлили техните сигнали, с цел да защитят връзките с доходоносни клиенти на огромната кредитна институция.
Новината, че банката се е пробвала да прикрие поредност от подозрителни покупко-продажби на Тръмп и неговия шурей, аргументи нападателни разпродажби на акции на " Дойче банк " по време на търговията в понеделник. Акциите на немският финансов колос се обезценяват с 3,3% към тяхно рекордно историческо дъно от 6,61 евро за една акция. Това стана факт единствено няколко дни преди годишното общо заседание на " Дойче банк ", припомня БНР.
Последният път, когато акциите на немската банка се търгува в рекордни дъна към 6,68 евро за една акция, беше през декември предходната година на фона на известия за възможното й обединение с съперника " Комерцбанк ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР