Специалисти от Йейлския университет в САЩ установиха защо хората по-често

...
Специалисти от Йейлския университет в САЩ установиха защо хората по-често
Коментари Харесай

Учени установиха главната причина за грипните инфекции през зимата

Специалисти от Йейлския университет в Съединени американски щати откриха за какво хората по-често се разболяват и умират от грип през зимните месеци. По мнението на учените за това способства ниската мокрота, заяви Лента.

Били осъществени опити с генномодифицирани мишки, които са скотски модел на човешкия имунитет. Всички гризачи били сложени в камери с идентична температура, в които влажността е естествена или ниска, и по-късно били инфектирани с вирус на грип А.

Оказало се, че ниската мокрота понижава ефикасността, с която ресничките по клетъчната повърхнина на дихателните пътища отстраняват вирусните частици и слузта. Освен това била понижена способността на белодробните кафези да възстановят увреждания, провокирани от инфекциозни сътрудници. Били следени също проблеми във действието на имунната система, свързани с производството на интерферони и други съединения, които предизвестяват прилежащите кафези за съществуване на вируси.

По думите на учените увеличението на количеството водни пари във въздуха в пространствата чрез овлажнители е евентуална тактика за облекчение признаците на грипа и за по-бързо излекуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР