Специалисти от Университета на Рединг във Великобритания заявиха, че буквално

...
Специалисти от Университета на Рединг във Великобритания заявиха, че буквално
Коментари Харесай

Учени от Рединг: На Земята настъпва ледена епоха с температури до минус 50 градуса

Специалисти от Университета на Рединг във Англия обявиха, че безусловно през идващите три десетилетия Земята може да се изправи пред „ мини-ледников интервал “. По това време в някои елементи на планетата температурата ще бъде под минус 50 градуса.

Учените прибавиха, че сега Слънцето стартира да навлиза във етапа си на слънчевия най-малко. Поради това се отделя доста по-малко топлота, което предизвика понижаване на междинната температура в цялата планета с един градус.

Този знак не може да се назова прекомерно забележителен, само че разликата в температурата може доста да повлияе на световното време и топлината в цялата планета. Ето за какво лятото скоро може да стане прекомерно влажно и студено, а зимата ще бъде мразовита и с доста сняг.

Слънчевите минимуми са обикновено събитие, което се среща на всеки 11 години. В този случай огромен безоблачен най-малко може да се появи единствено един път на всеки 4 века. Учените са уверени, че тази година слънчевият най-малко ще бъде доста по-студен от нормално.

В същото време времето, което поражда в следствие от това, ще продължи най-малко 30 години. Но заради обстоятелството, че световната температура на планетата продължава да се покачва, някои специалисти, в това число Матю Оуенс, считат, че въздействието на слънчевия най-малко може да остане неусетно.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР