Специалисти от университета на Орегон установиха, че кучетата синхронизират поведението

...
Специалисти от университета на Орегон установиха, че кучетата синхронизират поведението
Коментари Харесай

Кучетата синхронизират поведението си с децата в семейството

Специалисти от университета на Орегон откриха, че кучетата синхронизират държанието си с децата в фамилията, само че не колкото с възрастните, заяви уеб сайтът Phys.org.Откритието е значимо, тъй като е следващото доказателство, че кучетата са потребни за децата и им оказват помощ в доста връзки - за обществено развиване, понижават тревогата им, карат ги да се движат повече, а и могат да бъдат източник на обич и нещо устойчиво в изменяща се фамилна конструкция.

" Голямата вест е, че кучетата обръщат доста внимание на децата, с които живеят ", сподели Моник Удел, ветеринарен бихейвиорист и началник на проучването. " Те са дружелюбни и в доста случаи се държат в синхрон с тях. "

Учените са работили с 30 деца на възраст от 8 до 17 години, множеството с проблеми в развиването, написа Българска телеграфна агенция. Те са взели участие в проучването със фамилното куче. Децата са получавали указания какво да вършат, да вземем за пример да се движат по обрисувани линии на пода, и експертите са следили държанието на кучето им - дали се движи с тях, дали е наоколо, в каква посока гледа.

Анализът демонстрира, че кучетата синхронизират държанието си с детското доста повече от предстоящото - приблизително 60,2% от времето. Те се движат с тях 73,1 % от времето, а на един метър от тях остават в 27,1% от времето.

С възрастните обаче кучетата се преценяват още повече. Те са в деен синхрон с тях 81,8% от времето, а на метър от тях остават в 72,9% от времето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР