Специалисти от университета Дюк в Северна Каролина установиха, че ако

...
Специалисти от университета Дюк в Северна Каролина установиха, че ако
Коментари Харесай

Намаленият прием на калории защитава сърцето

Специалисти от университета Дюк в Северна Каролина откриха, че в случай че ежедневният калориен банкет се понижи с към 300 калории, се усъвършенства действието на сърцето и се понижава рискът от сърдечносъдови заболявания, заяви уеб сайтът MedicalXpress.

Изследването обхванало 218 здрави участници под 50-годишна възраст. През първия месец от проучването доброволците се хранели 3 пъти на ден . Това разрешило калорийният им банкет да се понижи с една четвърт. При това те избрали един от 6 хранителни режима , изхождайки от културните си желания и потребностите си. След това на участниците било препоръчано да се придържат две години към въпросния хранителен режим. Те лимитирали приема на калории със приблизително 12%.

Резултатите посочили, че участниците понижили телесното си тегло с към 10 %, като отслабването било значително обвързвано с понижаване на мастната тъкан. Освен това бил понижен броят на биомаркерите, свързани с риск от метаболитни болести и хронични възпаления , допринасящи за развиване на рак, сърдечносъдови заболявания и понижаване на когнитивните функционалности.



По мнението на учените, даже хората със здравословно телесно тегло или с няколко кг ненужно тегло могат по този метод да възстановяват кръвното си налягане, равнището си на холестерола и кръвната захар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР