Специалисти от Тексаския университет в Далас установиха, че намаляването на

...
Специалисти от Тексаския университет в Далас установиха, че намаляването на
Коментари Харесай

Учени разработиха нов метод за борба с рака

Специалисти от Тексаския университет в Далас откриха, че намаляването на глюкозата в кръвта потиска развиването на някои типове рак.

В рамките на проучването лабораторни мишки, наранени от белодробен рак, минали на кетогенна (нисковъглехидратна) диета с високо наличие на мазнини и приблизително наличие на протеини. У гризачите също така били инжектирани препарати, които понижават равнището на кръвната захар. Резултатите посочили, че това попречило на развиването на плоскоклетъчен карцином, въпреки да не понижило размерите на раковите формирания.

Учените изследвали също равнището на кръвната захар у 192-ма пациенти, наранени от плоскоклетъчен рак на белите дробове или хранопровода, както и у 120 пациенти, наранени от белодробен аденокарцином. Сред пациентите от първата група била открита взаимовръзка сред високото равнище на кръвната захар и по-лошия им късмет за оцеляване.

По думите на експертите контролът на кръвната захар е нов способ за угнетяване растежа на ракови кафези. Методът не води до директното им заличаване, само че дава опция ракът да се трансформира в хронично заболяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР