Специалисти от Самарския държавен медицински университет (SamSMU) към Министерството на

...
Специалисти от Самарския държавен медицински университет (SamSMU) към Министерството на
Коментари Харесай

Разработват лечение за рак на кръвта

Специалисти от Самарския държавен медицински университет (SamSMU) към Министерството на здравеопазването на Руската федерация са създали способ за лекуване на рак благодарение на естествени клетки-убийци от кръв от пъпна шнур (NK-клетки). Според пресслужбата на програмата " Приоритет 2030 " на съветското Министерство на образованието и науката, по която се организират проучванията, новият способ на имунотерапия е посочил висока успеваемост (около 80 %) при лекуването на пациенти с многоброен миелом - злокачествено заболяване на кръвта.


" Учените организираха проучвания измежду пациенти с множествена миелома (ММ). Участвали са 10 пациенти, от които седем мъже и три дами, които преди този момент са получили повече от 3 посоки на терапия. Всички пациенти са получавали ежеседмични инжекции с NK кафези. Осем пациенти са посочили отговор на лечението, при двама е регистриран слаб отговор, а положението е останало устойчиво. Това може да демонстрира по-сложно протичане на болестта и да изисква спомагателни лечебни ограничения за реализиране на позитивни резултати ", обявиха от пресслужбата.

Според Игор Давидкин, ректор по научната активност на СамСМУ, естествените клетки-убийци или NK клетките обезпечават отговор на инфекцията с вътреклетъчни бактерии и вируси, като унищожават инфектираните кафези и вземат значимо присъединяване в работата на противотуморния имунитет. " За разлика от другите имунни кафези, NK-клетките обезпечават доста бърз отговор и в това време нямат съвсем никакъв отровен резултат върху естествените кафези ", акцентира Давидкин./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР