Специалисти от руския военно-промишлен комплекс (ВПК) идентифицираха останките (от ракетата)

...
Специалисти от руския военно-промишлен комплекс (ВПК) идентифицираха останките (от ракетата)
Коментари Харесай

Руското МО: Поразихме всички набелязани цели

Специалисти от съветския военно-промишлен комплекс (ВПК) идентифицираха останките (от ракетата) на фотосите, направени в Полша, като детайли от системата за противовъздушна защита С-300 на украинските Военновъздушни сили. Това оповестиха в сряда от Министерството на защитата на Руската федерация, представени от ТАСС.

" Снимките на останките, открити в селището Пшеводoв, оповестени вечерта на 15 ноември в Полша, бяха недвусмислено разпознати от съветските специалисти от военно-промишления комплекс като детайли на зенитна управляема ракета на системата за противовъздушна защита С-300 на Военновъздушните сили на Украйна ", оповестиха от министерството.

" Изявленията на разнообразни украински източници и задгранични публични лица за рухването на хипотетични съветски ракети в Пржеводов са умишлена провокация за ескалиране на обстановката ", споделиха от министерството.

В отчета се споделя още, че на 15 ноември съветските въоръжени сили са направили масирана офанзива с прецизни оръжия с огромен обхват с въздушно и морско базиране против военната система за командване и надзор на Украйна и обвързваните с нея енергийни уреди. " Целта на удара е реализирана. Всички изстреляни ракети са попаднали тъкмо върху заложените цели. Всички цели са изумени ", означават от пресслужбата на съветското министерство на защитата.

Военното ведомство посочи, че прецизни удари са нанесени по цели единствено на територията на Украйна и на разстояние не по-малко от 35 км от украинско-полската граница.

Ракета падна на 15 ноември в Пшеводов (Люблинското войводство), ситуирано в Източна Полша. В резултат на случая са починали двама души. Президентът на републиката Анджей Дуда сподели, че все още няма доказателства кой е изстрелял тази ракета. Полското външно министерство твърди, че ракетата е съветско произвеждане. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че разполага с предварителна информация, която оспорва изказванията, че падналата в Полша ракета е изстреляна от Русия.

Полските медии разгласиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин армията на страната стартира да пренасочва съоръжение към Пшеводов. Полското държавно управление съобщи, че бойната подготвеност на някои полски военни елементи е нараснала. На мястото на детонацията работят специфични служби. Освен това държавното управление обмисля дали да подаде поръчка за позоваване на член 4 от Договора за НАТО - съвещания.

Член 4 от контракта на Алианса планува " Страните да проведат съвещания между тях, в случай че по мнението на някоя от тях целостта на територията, политическата самостоятелност или сигурността на една от страните е застрашена. " По този метод този член е предверието за провъзгласяването на член 5 - задължението за оказване на помощ, написа Der Standard.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР