Специалисти от руския Фонд за перспективни изследвания създадоха серия четириноги

...
Специалисти от руския Фонд за перспективни изследвания създадоха серия четириноги
Коментари Харесай

Руски учени разработват четириноги роботи

Специалисти от съветския Фонд за перспективни проучвания сътвориха серия четириноги роботи и не престават да създават сходни устройства, съобщи ТАСС. Това съобщи ръководителят на плана от фонда Сергей Хурс.

" Вече е основана цяла серия четириноги роботи, само че тези разработки имаха най-вече предприемчив темперамент ", сподели той, отговаряйки на въпроса дали се възнамерява да бъдат основани " сътрудници " на робота Фьодор по образеца на образците на американската компания Boston Dynamics.

Специалистът не посочи какви ще са външният тип и предназначението на роботите, над които продължава да се работи.

Основното предимство на ходещите четириноги роботи пред аналозите им върху колела или гъсенично шаси е способността да се придвижват без усложнения по пресечени и каменисти терени, да преодоляват трудности, да изкачват стъпала. Подобни роботи се създават в доста страни.

Най-известните четириноги роботи са основани от Boston Dynamics. Става въпрос за BigDog, който може да придвижва до 150 кг товар със скоростта на пешеходец, Cheetah, който може да бяга със скорост 45 км/ч, LittleDog, предопределен за разнообразни проучвания.

Проектите на Boston Dynamics бяха финансирани първоначално от американските военни, а в този момент компанията е под шапката на японския холдинг SoftBank Group.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР