Специалисти от руския атомен сектор планират в разстояние на две

...
Специалисти от руския атомен сектор планират в разстояние на две
Коментари Харесай

„Росатом“ иска да създаде съвременна руска гео-навигационна система за добив на нефт и газ


Специалисти от съветския атомен бранш възнамеряват в разстояние на две години да основат модерна гео-навигационна система, която да размени вносната и, която да се употребява за асимилиране на петролните и газови залежи. Разработката й е поръчана от предприятието на държавната корпорация „ Росатом” на ФГУП „ Електрохимприбор” (Лесной, Свердловска област), следва от материалите на уеб страницата на „ Росатом”. Както се показва в техническото задание, в нефтогазовия бранш най-актуални са дилемите свързани с увеличение на добива, повишение на коефициента на добиване на въглеводороди и понижаване на разноските за строителство и употреба на кладенците. Един от най-значимите способи за реализиране на високи индикатори при създаването на залежи е строителството на хоризонтално кладенци с огромна повърхност на разобличаване на пластовете, се споделя в документа. В Русия на практика липсва произвеждане на съоръжение е инсталация за актуалните технологии на сондиране а за продупчване на хоризонтални кладенци се употребява единствено вносно съоръжение. Освен това актуалните технологии на строителство на хоризонтални кладенци са основани на потреблението на сложна инсталация за проучване на кладенеца по време на пробиването, се отбелязва в техническото задание.

„ Такива технологии имат единствено четири водещи международни компании в бранша (Schlumberger, Halliburton, Baker Hughes, Weatherford), които продават на пазара петролни услуги единствено с награди. Така че е основана обстановка, при която петролния и газов бранш на Русия на практика изцяло зависи от непознати технологии в частта за разработка на находищата и при изискванията на засилваща се политика на наказания пораждат основни ограничавания за развиване на бранша. Това от своя страна е причина и тласък за основаване на родна инсталация и съоръжение за хоризонтално сондиране “, се споделя в документа.

Целта е разработка на гео-навигационна система предопределена за сложни геофизически проучвания на скалните породи посредством сканиране. В процеса на опитните конструкторски действия следва да се изготви нужната работна конструкторска документи за опитни мостри на модулите на кладенците, наземна станция, обезпечаване на софтуерното планиране и поддръжка за произвеждане, както и предварителни проби. Според резултатите от тестванията ще бъде належащо да се създаде планова и експлоатационна документи за самата гео-навигационна система, като се вземат поради софтуерните благоприятни условия за производството на съоръжение в Русия. Изпитания на системата са планувани да се проведат до май 2021 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР