Специалисти от портала iReactor направиха сериозно проучване по темата и

...
Специалисти от портала iReactor направиха сериозно проучване по темата и
Коментари Харесай

Четири трика за удължаване живота на автомобилните гуми

Специалисти от портала iReactor направиха съществено изследване по тематиката и откриха, че четири са най-важните правила, които би трябвало да съблюдава всеки водач в случай че желае да извлече максимума от своите гуми.

Независимо от тях обаче, специалистите поучават една гума да не се кара повече от пет години, тъй като след този интервал от време тя губи свойствата си, без значение от грижите за нея. И по този начин ето и четирите трика за удължение на живота на автомобилните гуми.

Първият потребен трик е да си изградите привички да следите налягането в гумите, освен това постоянно - най-малко един път на десетина дни. Добре е да имате личен манометър, тъй като тези по бензиностанциите не всеки път регистрира тъкмо. Шофирането с меки гуми е също толкоз нездравословно, колкото и с пренапомпани. Това значи, че за дълъг живот на гумите би трябвало да поддържате оптимално налягане в тях, което е обещано от производителя на съответния автомобил.

Второто предписание е да предпазвате гумите от директна слънчева светлина (колкото това е възможно), както и да вземете поради самостоятелните характерности на избрани марки и модели по време на съхранението им. Например, някои производители не разрешават съхранението на гумите една върху друга. Съхранявайте гумите в относително хладно помещение, без съществуването на директна слънчева светлина. При мощни горещини, когато гумите са на колата, можете да ги покривате.

Третият трик е да измененията стила си на шофиране в случай че той е по-агресивен. С други думи - бъдете по-внимателни. Автоекспертите поучават водачите да се стараят да заобикалят всички остри трудности по пътя - бордюри, дупки, пукнатини и други Такава раздразнителност може да скъса колелото или да предизвика образуването на " балон ".

Четвъртият съвет е да спрете безразсъдното завиване. Такъв неприятен табиет предизвика износването на гумите толкоз интензивно, колкото и неприятните пътни настилки. Всички маневри, свързани с " пилене " на гуми, също не са целесъобразни. А дрифт упражненията - най-много. Спокойното тръгване и прекъсване, както и умерената скорост в завои неизбежно ще удължат живота на гумите./Fakti
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР