Специалисти от отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Канев“ АД организират

...
Специалисти от отделение „Очни болести“ на УМБАЛ „Канев“ АД организират
Коментари Харесай

Офталмолози образоват русенци в борбата срещу глаукомата

Специалисти от поделение „ Очни заболявания “ на УМБАЛ „ Канев “ АД провеждат полемика на тематика „ Глаукома – тихият апаш на зрение “ и канят жители на 14 март (четвъртък) от 11:30 до 12 часа в конферентната зала на лечебния комплекс. Така те ще отбележат Световния ден за битка с глаукомата - 12 март.
Глаукомата е общо разбиране за група сродни медицински положения, засягащи очите и водещи до провали на зрителния нерв. Тя е измежду основните аргументи за увреждане на зрението и слепота, засягаща 50 милиона от международното население.
Окото е изпълнено с транспарантна течност и когато нейното произвеждане надвишава оттичането й, това води до повишение на вътреочното налягане, т.е. до глаукома. Тя прогресивно поврежда зрителния нерв и протича без признаци, само че процесът е необратим.
Профилактиката е на челно място, с цел да се избегне подлото заболяване и обвързваните с това затруднения. Необходим е нормален очен обзор, изключително за навършилите и трансферирали 50-годишна възраст.
По тази причина на същия 14 март, от 12 до 14 часа ще се проведат безвъзмездни профилактични прегледи за премерване на вътреочното налягане в поделение „ Очни заболявания “ на XII етаж в Хирургичен блок, единствено след авансово записване на телефон 082/887 467.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР