Специалисти от Междудържавния авиационен комитет (МАК) са разшифровали речевия самописец

...
Специалисти от Междудържавния авиационен комитет (МАК) са разшифровали речевия самописец
Коментари Харесай

Първи данни от черната кутия на Ан-148: Пилотите вземат фатално решение, в кабината настъпва паника и след секунди...

Специалисти от Междудържавния авиационен комитет (МАК) са разшифровали речевия самописец на самолета Ан-148, който се разруши в Подмосковието на 11 февруари.

Според източници, осведомени с хода на следствието, разшифрованите диалози на водачите сочат, че те са забелязали разминавания в индикаторите за скоростта, само че откакто не са разбрали каква е повода за това, са взели съдбоносното решение да намалят височината на полета и да се опитат да го приземят, съобщи Блиц.

Както оповестява телеграм каналът Mash в първите минути на полета екипажът вижда разминавания в индикаторите на сензорите за скоростта, само че не съумява да реагира съответно на зародилата изключителна обстановка. 

Опитвайки се да реагират по някакъв метод, летците изключват автопилота и стартират намаляване, което се оказва съдбовно. Ситуацията излиза от надзор, самолетът стартира да пада, в кабината на водачите настава суматоха. След броени секунди Ан-148 рухва на земята.

В МАК към този момент реагираха на приключването на информация и подчертаха, че разчитането на диалозите сред водачите от черната кутия още продължава. 

БЛИЦ напомня, че на 14 февруари експертите от МАК оповестиха, че  главната версия за злополуката със самолета на " Саратовски авиолинии "  е неправилната работа на сензорите за скоростта, които са давали погрешни показания поради обледеняване. 

" Особената обстановка на борда е почнала да се развива две и половина минути след излитането на височина 1300 метра и скорост към 465-470 км/ч. Това е станало поради обледеняването на ППД (приемниците на цялостното налягане - бел.ред.) при изключено положение на системите за стоплянето им ", се споделя в изводите на комисията за аргументите на злополуката. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР