Специалисти от Майчин дом” извършиха сериозна операция по отстраняване на

...
Специалисти от Майчин дом” извършиха сериозна операция по отстраняване на
Коментари Харесай

Специалисти от “Майчин дом” отстраниха 30-сантиметрова киста

Специалисти от " Майчин дом” направиха сериозна интервенция по премахване на киста на яйчника на 51-годишна жена. Образуванието е било с размери към 30 сантиметра и се е намирало на левия яйчник. Екипът в състав доцент доктор Божидар Славчев, доктор Светлозар Славов и доктор Наталия Петракиева са се справили ослепително и пациентката е в устойчиво положение.

Операцията е била планова и е траяла към 2 часа. Въпреки че се е наложило лекарите да отстранят двата яйчника и матката, пациентката минала сполучливо интервенцията и все още се възвръща. След края на интервенцията кистата е изпратена за хистологично проучване, посредством което лекарите сложиха крайната диагноза. Резултатите удостоверили първичната констатация на екипа, че раковото обучение е доброкачествено и в начален стадии.

" Редовно правим съществени интервенции от този вид. За нас това е обикновено, защото в " Майчин дом” се намират най-хубавите експерти и заради тази причина множеството тежки случаи се насочват към нас.”, разяснява доктор Славов, директно след интервенцията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР