Специалисти от космическия център Годард на НАСА в Мериленд потвърдиха,

...
Специалисти от космическия център Годард на НАСА в Мериленд потвърдиха,
Коментари Харесай

Откриха огромни количества вода в атмосферата на юпитеровата луна Европа

Специалисти от галактическия център " Годард " на НАСА в Мериленд потвърдиха, че над повърхността на юпитеровата луна Европа има голямо количество водни пари, заяви Сайънс алърт.

Те са анализирали данни, получени от обсерваторията Кек в Хавай в границите на 17 наблюдения със спектрограф за проучване химичния състав на атмосферите на небесни тела.

Учените заключиха, че изпускането на водни пари не е толкоз интензивно, колкото се смяташе до момента, а е под формата на обособени интензивни изригвания.

Съществуването на вода в течно положение на луната Европа до момента не е потвърдено. От повърхността й обаче се отделя задоволително количество водни пари, с цел да изпълнят за няколко минути басейн с олимпийски размери.

Предстоящата задача " Europa Clipper " на НАСА ще разреши да се изследва в детайли повърхността на ледената луна на Юпитер през 2023 година Космическият уред ще направи 45 обиколки към въпросната юпитерова луна. Той ще е екипиран с камери, спектрографи и радари за проучване на ледената й обвивка.

 

it.dir.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР