Специалисти от Комплексния онкологичен център в Пловдив оперираха успешно 100-годишна

...
Специалисти от Комплексния онкологичен център в Пловдив оперираха успешно 100-годишна
Коментари Харесай

Оперираха успешно 100-годишна жена

Специалисти от Комплексния онкологичен център в Пловдив оперираха сполучливо 100-годишна жена с огромен израстък на гърдата – колкото два юмрука и пред разязвяване, оповестиха от болничното заведение в града.
Преди 3 години образуванието е било малко, само че тя е отказала да се оперира заради напредналата възраст. Жената от 50-годишна страда от диабет, има и други съпътстващи болести, само че защото туморът траял да нараства и станал голям, околните ѝ и тя самата взели решение да се оперира.
"Интервенцията беше рискова и комплицирана – от една страна поради възрастта, от друга заради спомагателните болести на пациентката ", изясни основният оператор и шеф на „ Хирургично отделение” в Комплексния онкологичен център – Пловдив доктор Валентин Иванов.
Той добави, че в последните 1-2 месеца следят зачестяване на злокачествените тумори на гърдата на хора над 85-90-годишна възраст, които са предплатили.
"Страхът на хората да се оперират на тази възраст и немалкото съпътстващи болести, които също водят до риск при една огромна намеса, продължаваща до 1 час, кара хората да отсрочват. Това обаче води до придвижване на карцинома и придобиване на доста огромни размери. Понякога туморът става доста огромен, обгръща цялата гърда, от време на време и мускулатурата на гръдната стена и е пред разязвяване. Едва в такива случаи те подхващат ограничения и търсят лекарска помощ. Поради този причина напоследък имаме няколко такива случая. Единият е със 100-годишната ни пациентка ", разяснява още доктор Иванов.
За 2 месеца са оперирани 3 пациентки над 85 години, следва тежка намеса на още една жена, която също е на 90-годишна възраст.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР