Специалисти от Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив са отстранили

...
Специалисти от Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив са отстранили
Коментари Харесай

Пловдивски хирурзи оперираха успешно стогодишна жена с тумор

Специалисти от Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив са отстранили израстък с размера на два юмрука от гърдата на стогодишна жена, заяви БНР.

По думите на доктор Валентин Иванов, основен оператор и шеф на Хирургичното поделение в КОЦ, интервенцията е била рискова поради възрастта и съпътстващите болести на пациентката.

Преди 3 години, когато образуванието било малко, дамата е отказала да се оперира. Пациенката страда от диабет и други болести, само че защото туморът повишен фрапантно, се е наложила оперативна интервенция.

Д-р Иванов отбелязва, че през последните месеци се следи зачестяване на злокачествените тумори на гърдата при дами над 85-90-годишна възраст, които са прогресирали. Според експерта, доста от дамите се опасяват от интервенция в късна възраст, което води до придвижване на карцинома. Случва се туморът да стане толкоз огромен, че да обхване цялата гърда.

За 2 месеца в пловдивския център са оперирани 3 пациентки на възраст над 85 години. Предстои тежка намеса на 90-годишна жена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР