Специалисти от института Смитсониън за тропически изследвания в САЩ откриха

...
Специалисти от института Смитсониън за тропически изследвания в САЩ откриха
Коментари Харесай

Учени откриха неизвестни досега морски същества

Специалисти от института " Смитсониън " за тропически проучвания в Съединени американски щати откриха няколко нови типа личинки на форониди, чиито възрастни форми са незнайни, заяви Физ.орг.

Зоолозите взели проби от планктон в Панамския залив и покрай архипелага Бокас дел Торо в Карибско море. Били открити 50 личинки на форониди - червеобразни безгръбначни, които имат пипала и живеят в хитинови тръбички, захванати с единия си край в тинята или пясъка. ДНК анализът разрешил да бъдат разпознати 3 типа в Панамския залив и други 4 в Карибско море, предава Българска телеграфна агенция.

При това избрани ДНК-участъци у всеки от откритите типове се оказали неповторими измежду геномите, съхранявани в базата данни GenBank, в която е показана ДНК на над 300 хиляди организми. Това демонстрира, че учените са попаднали на нови типове, само че идентифицирането на възрастните им форми може да отнеме години. Възможно е също възрастните им форми в никакъв случай да не бъдат открити, защото за метода на живот на тези безгръбначни се знае напълно малко.

Личинките на форонидите са свободно плаващи, до момента в който възрастните им форми са захванати за морското дъно. Това изяснява за какво е по-лесно форониди да бъдат открити под формата на личинки, в сравнение с в полова зрялост. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР