Специалисти от Геозащита ще направят спешен оглед на активиралото се

...
Специалисти от Геозащита ще направят спешен оглед на активиралото се
Коментари Харесай

Извънредни мерки за обезопасяване на свлачищата в Сарафово“

Специалисти от " Геозащита " ще създадат незабавен оглед на задействалото се крайбрежно свлачище на улица " Черно море " в бургаския квартал " Сарафово ". За това се схванаха през днешния ден кметът на Община Бургас Димитър Николов и инж. Йордан Йорданов - шеф на " Геозащита " - Варна. Те се срещнаха на сериозното място и разговаряха със притежатели на къщи, които са обезпокоени от ускорените свлачищни процеси пред парцелите им.

До края на седмицата представители на " Геозащита " ще създадат изследване и проучване на терена и ще оформят наставления за спешни укрепителни дейности.

Община Бургас осведоми с писмо и Министерството на районното развиване и благоустройството за казуса и ще кандидатства за финансиране за планиране и изцяло подсилване на бреговата линия в квартал " Сарафово ".

В работата на експертите ще се включат и представители на ВиК Бургас, които да предложат решения за построяването на отводнителна система както в застрашената от свлачище зона, по този начин и в други елементи на квартала, които са пострадали от наводненията.

Междувременно експерти от Агенция " Пътна инфраструктура " направиха оглед на свлечения насип на републиканския път I-9 Бургас- Поморие и надлеза до квартал " Сарафово " и Летище Бургас. Община Бургас чака предписанията на специалистите на пътната организация за ремонтни действия на оборудването. Веднага след изработването на плана ще стартират и ремонтните работи, а до завършването им  пътят ще остане затворен за придвижване.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР