Специалисти от американското космическо ведомство са конструирали установка, която изработва

...
Специалисти от американското космическо ведомство са конструирали установка, която изработва
Коментари Харесай

НАСА конструира симулатор на космически лъчи

Специалисти от американското галактическо ведомство са конструирали установка, която създава близки до действителността аналози на галактическите лъчи, които са способни да застрашат здравето на екипажите при бъдещи експедиции до Луната и Марс, оповестява уеб сайтът PloS One.

" През последните три десетилетия всички опити за проучването на въздействието на галактическите лъчи бяха реализирани с потреблението на лъчи с еднотипни йони. Сега към този момент имаме опцията да използваме най-разнообразни типове частици. С тях облъчваме едни и същи опитни животни, което внезапно форсира опитите и снижава тяхната цена ", пишат откривателите.

Досегашните проучвания откриха, че галактическите лъчи влияят върху зрението в космоса. Поради тази причина американските астронавти губеха равновесие и падаха на Луната. Опити с животни демонстрираха, че полет до Марс може да повлияе отрицателно на душeвността и умствените качества на екипажите поради въздействието на галактическите лъчи върху клетките на мозъка.

Американският екип под управлението на Лиза Симонсен от Изследователския център " Ленгли " на НАСА е съумял да форсира и поевтини опитите за проучване на въздействието на галактическата радиация върху лабораторни мишки. За задачата били конструирани принадлежности, способни да ръководят придвижването на разнообразни потоци йони и да ги смесват по подобен метод, че да припомнят същинската галактическа радиация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР