Специалисти от Adobe и Калифорнийския университет в Бъркли разработват базирана

...
Специалисти от Adobe и Калифорнийския университет в Бъркли разработват базирана
Коментари Харесай

Adobe разработва инструмент срещу манипулации с фотошоп

Специалисти от Adobe и Калифорнийския университет в Бъркли създават основана на принадлежности с изкуствен интелект система, способна да открива с огромна акуратност операциите с изображения на хора, направени благодарение на програмен продукт от вида на Photoshop. Технологиите за обработка на цифрови изображения са много напреднали, с помощта на софтуерни артикули като Photoshop. Целта на тази система е да се бори с подправените фотоси, както и със заместващата тирада във видеоклипове, заяви Technews.

"Доверието в това, което виждаме, става все по-важно в един свят, където редактирането на изображения е станало вездесъщо – подправените материали са сериозен и все по-належащ проблем,” разясняват от Adobe, основателят на Photoshop, етичните последствия от потреблението на програмата. От Adobe търсят виновни способи за внедряване на нови технологии, като фокусът им е върху това по какъв начин изкуственият разсъдък може да усили доверието и достоверността на цифровите медии, " отбелязва компанията в блога си.

Проектът MediFor DARPA, спонсориран от Adobe, към момента е в начален етап. Той се състои в образование на ултра-точна невронна мрежа да разпознава лица, които са претърпели промени вследствие на операции. Учените на база написан скрипт на Photoshop, употребяващ Face Aware Liquify филтър на хиляди инцидентни фотоси от интернет са, са основали просторен набор от облици. Новосъздаденият способ е доста по-съвършен от човешкото око - в случай че приблизително хората могат да разкрият операциите с изображения, които употребяват известния способ Face Aware Liquify, единствено в 53% от случаите, то логаритъмът, основан на принадлежности с изкуствен интелект, реализира 99% успеваемост, което е извънредно добър резултат.

Adobe ще продължи да работи за основаване на нови способи за установяване на операции с изображения, видео, тон и документи. Целта на компанията е освен да се дефинират операциите, само че и да се уточни тяхната същина и, в случай че е допустимо, да се анулират направените промени в оригинала.

"Идеята за основаване на вълшебен повсеместен бутон, който ви разрешава да върнете редактираното изображение до първичния му тип, към момента е надалеч от действителността. Но ние живеем в свят, в който е все по-трудно да се доверим на цифровата информация, която консумираме, и чакам по-нататъшен прогрес в тази област на научните проучвания, " означи Ричард Джан, част от екипа, работещ по новата стратегия на Adobe.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР