Специалисти на Вистеон имат решителен принос за новия Actros на

...
Специалисти на Вистеон имат решителен принос за новия Actros на
Коментари Харесай

Българи разработиха иновация за най-модерния камион

Специалисти на Вистеон имат съдбоносен принос за новия Actros на Даймлер

В новия Actros на Даймлер са интегрирани революционни технологии, основани с българско присъединяване

Поредна иновация от автомобилния колос Дaймлер е създадена с българско присъединяване. Броени месеци след премиера на новата A-classe с елегантна MBUX система, основана от наши инженери, немската компания разгласи революционна технология – още веднъж с българско присъединяване.

Този път става въпрос за кокпита на най-модерния камион в света – новия Actros с Active Drive Assist. Ролята на българския развоен център на „ Вистеон “ е извънредно огромна – от инженерното управление на плана до самата разработка на обособените детайли от архитектурата на системата.

На самото устройство, самостоятелни една от друга, работят три разнообразни операционни системи, които обезпечават сигурна и предпазена среда за осъществяване на характерните функционалности. Революция за този вид вградени системи е потреблението на програмен продукт за виртуализация на хардуера с оглед по-оптимално ръководство на перифериите.

Традиционните стрелкови уреди са сменени с огромен екран, който може да бъде конфигуриран по избор на лидера

Проектът се базира на SmartCore технологията на Вистеон, която интегрира няколко обичайни устройства в единна система. С този първи по рода си план за камион, инженерите от софийския развоен център на компанията получават неповторим опит в региона на тежкотоварния превоз.

Основните отличителни черти на новите камиони Actros са премахването на страничните огледала и напълно цифровизирания интериор в кабината. Традиционните стрелкови уреди (скоростомери, оборотомери и т.н.) са сменени с огромен екран, който може да бъде конфигуриран по избор на лидера.

Отличителна линия на новите камиони Actros е премахването на външните огледала

Драстично е понижен и броят на бутоните към таблото благодарение на чувствителни на досег панели на кормилото. Шофьорът може да превключва менютата, които дават информация за пътната конюнктура и положение на камиона, режима на шофиране или просто да получи бърз достъп до мултимедия и обвързван телефон.

Други забавни модули в новия Actors от Даймлер са:

Mercedes-Benz Trucks в действителност пусна отчасти самостоятелно шофиране в серийно произвеждане

Освен таблото внимание заслужават още централният тъч-скрийн екран с подсъзнателен интерфейс, бутоните от кормилото и лентата с бутони за бързо ръководство под централния екран. Те дават опция на лидера да направлява елементарно през менютата без значение дали става въпрос за музика и забавление или да получи значима информация за положението на камиона, както и да ръководи разнородни функционалности, които могат в допълнение да бъдат конфигурирани в транспортното средство.

Снабден с над 60 нови функционалности, Mercedes-Benz Trucks в действителност пусна отчасти самостоятелно шофиране в серийно произвеждане, а българските инженери за следващ път потвърдиха умения на международно равнище.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР