Специалисти на НАСА забелязаха нещо странно на планетата Нептун -

...
Специалисти на НАСА забелязаха нещо странно на планетата Нептун -
Коментари Харесай

НАСА засне зловещо ВИДЕО! На Нептун се вихри смъртоносна страхотия, способна да покрие целия Атлантически океан, от Бостън до Португалия

Специалисти на НАСА видяха нещо необичайно на планетата Нептун - злокобна стихия, която се свива. Това заяви Интернешънъл бизнес таймс.

Страховитите стихии на Нептун бяха мистерия за експертите, откогато ги снима галактическият уред " Вояджър 2 " в края на 80-те години на предишния век. Те се появяват и изчезват и до момента бяха следени единствено няколко пъти с " Хъбъл ".

" Нямаме данни по какъв начин се образуват вихрите, или какъв брой бързо се въртят ", сподели Агустин Санчес-Левага от екипа и добавя: " Най-вероятно те се зараждат от неустойчивост във ветровете ".

Бурите на Нептун се задържат няколко години и изчезват. За разлика от тях Голямото алено леке на Юпитер е на повече от 200 години.

Бурята на Нептун се е появила през 2015 година За три години тя се свива доста необичайно. Първоначално е била задоволително огромна, с цел да покрие целия Атлантически океан, от Бостън до Португалия, или към 5000 км. Сега тя е към този момент 3700 км.

Очакванията на експертите напълно не бяха такива. Според предходни симулации бурите на Нептун се движат към екватора и изчезват с бурни облаци.

Новите данни демонстрират придвижване към южния полюс и мудна гибел.

Вижте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР