Специалисти изясняват причините за катастрофата на руския пътническия самолет Ан-148,

...
Специалисти изясняват причините за катастрофата на руския пътническия самолет Ан-148,
Коментари Харесай

Не е имало пожар или взрив на борда на разбилия се руски самолет

Специалисти обясняват аргументите за злополуката на съветския пътническия аероплан Ан-148, при която край Москва починаха 71 души. Днес бяха открити и двете черни кутии. Властите оповестиха, че на борда не е имало пожар или гърмеж. Това е първата огромна самолетна злополука в международната гражданска авиация за 2018 година.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Sputnik
Четири къси минути до земята и гибелта. Толкова трае трагичният полет по линията Москва - Орск, завършил прибързано на 35 км, южно от съветската столица. Краят му инцидентно е сниман от охранителна камера.

В Оренбургска област през днешния ден е ден на печал. В дребния по съветските ограничения 200-хиляден Орск всеки един от починалите е нечий непосредствен.

Целият град скърби. Всеки в града има познати или родственици, които са починали или които са могли да летят. Много е ужасно.

Повечето от жертвите нямат 40 години. Има и три деца. 17-годишният Иля, горделивост на учебното заведение си, се прибирал след присъединяване в олимпиада по обществознание, а 39-годишната Наталия отивала да види трите си дъщери, които издържала на работа в столицата.
Екатерина Закладная, щерка на Наталия Мещерякова: До последно вярвахме, че най-малко някой ще остане жив. Звъняхме по летищата. После оповестиха описите с жертвите. Мама беше предпоследна.
Сред жертвите са и трима чужденци - от Азербайджан, Казахстан и Швейцария. Късметът се е усмихнал на руснак от Сочи, който по персонални аргументи върнал билетите за Орск броени дни преди полета.

Още не са ясни точните аргументи за злополуката. Властите оповестиха, че на борда не е имало пожар или гърмеж, атентат е съвсем изключен. Допуска се техническа нередовност, обледяване или пилотска неточност.

Владимир Пучков, министър на изключителните обстановки на Русия: Планираме избавителната интервенция да продължи седем дни, тъй като в региона е цялостно с парчета, снегът е доста, теренът е тежък.
Отломките от самолета са се разпръснали върху повърхност от 300 декара, където и през днешния ден работеха стотици спасители и служители на реда. За да бъдат разпознати жертвите, е нужна ДНК експертиза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР