Специалистът по комуникации Весислава Танчева и активист от гражданското сдружение

...
Коментари Харесай

Активист от „БОЕЦ“: Имаме управление „двама мъже и половина“

Специалистът по връзки Весислава Танчева и деятел от гражданското съдружие „ БОЕЦ “, показа сериозен разбор на настоящата политическа обстановка в България, описвайки ръководството на страната като „ двама мъже и половина “ . Тя зададе провокативния въпрос кой е „ половината “ в този подтекст, насочвайки вниманието към това, което тя дефинира като „ парауправление “.

Танчева изключително насочи вниманието към дейностите на българския президент , който. Според нея, тези дейности са повърхностни и имат за цел да покажат разграничаване от общото ръководство, макар че президентът е част от него. Тя разяснява пред „ БНР “, че той се пробва да заеме „ личен политически терен “ за бъдещо развиване, като се концентрира върху по-дребни въпроси, които отклоняват главния спор.

Танчева изрази терзание по отношение на метода, по който се попълня състава на Конституционния съд и регулаторните органи, подозирайки подмолни сделки, реализирани в манастири, заведения за хранене и молове. Тя акцентира, че това е особено за „ порока на този вид ръководство “, където формалните процеси постоянно се заменят с неофициални срещи.

Танчева също по този начин насочи рецензии към Делян Пеевски и Бойко Борисов , обвинявайки ги в липса на същинска евро-атлантическа еднаквост, макар изказванията им. Тя счита, че тяхното държание е незадълбочено и служи за прикриване на персонални ползи .

Специалистът акцентира, че българското държавно управление се крепи на страха от наказания и очакванията за тяхното премахване. Тя изрази мнение, че страната се ръководи по „ бандитски метод “, което води до деполитизация на обществото. Този разбор предлага тревожна картина на българската политическа сцена, където действителните проблеми остават скрити зад фасада на показни дейности и подмолни игри.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР