Специалистът на ESET в лицето на главния експерт на компанията

...
Специалистът на ESET в лицето на главния експерт на компанията
Коментари Харесай

Появи се фалшив Viber

Специалистът на ESET в лицето на основния специалист на компанията по сигурност Лукас Стефанко предизвести, че все още в Мрежата се популяризира подправен клиент на програмата Viber, който краде фотоси и разнообразни документи, непосредствено от чатовете на WhatsApp. Според Стефанко, нападателите са създали съвсем цялостно копие на уеб страницата на Гугъл Play, водещ до Viber.
За достоверността на подправения уебсайт приказва посочената информация за програмата в непряк прозорец в сегашния магазин за приложения. По особено прави усещане, че броят на свалянията по целия свят и рейтинга на потребителите са доста занижени.

Програмата получава право за смяна на наличието на SD-картата на устройството, когато при инсталиране на подправения Viber, потребителя самичък по табиет разреши на месинджъра сходни привилегии. С приемането на всички нужни права, злонамереното приложение може да записва телефонни диалози, изпраща на трети страни файлове от вътрешната памет на смарт телефона.

Освен това, с инсталирането на това вредоносно приложение, потребителя носи риск от загуба на документи и други материали от WeChat и WhatsApp. Това включва персонални фотоси и текстове на самите разговори. Експертите предлагат да ползвате единствено тествани уеб сайтове за събаряне на приложения, с цел да избегнете разпространяването на сходни имитации в Мрежата. / kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР