Специалистът, който от началото на годината бе привлечен в мъжкия

...
Специалистът, който от началото на годината бе привлечен в мъжкия
Коментари Харесай

Тони Дечев: Искам да помогна на Берое да постигне целите си

Специалистът, който от началото на годината бе притеглен в мъжкия баскетболен тим като помощник-треньор на Любомир Минчев, е безапелационен, че в Стара Загора се работи на високо равнище и задачите пред Берое потвърждават това. Дечев уточни, че връзката сред почитатели и тим е нещо, което може да бъде забелязано на доста малко места в страната. Първото си изявление някогашният ментор на Лукойл Академик даде пред клубния уебсайт на тима:

Как се стигна до привличането ви в треньорския щаб на Берое? Какви са усещанията ви от работата на Любо Минчев и Бойко Миленков отпред на тима?

Не е загадка, че ние сме близки с Любомир Минчев, а около него и с ръководителя на УС на клуба Васил Кифев. В всекидневен диалог споделих с тях, че нуждая се от ново и съществено предизвикателство, огромната цел от този миг е да оказа помощ на тима, с цел да реализира всичко това, към което се стреми на трите фронта, в които взе участие. Очевидно управление и старши-треньор са решили, че има с какво да бъда потребен. Нова година, нов шанс. Вече съм в Стара Загора и водим дейна подготовка за идния дуел. Присъединявам се към клуб, на който аз от дълго време съчувствува. Това е по този начин, тъй като методът на работа и развиването на тима са ясно забележими за всеки. Приятно място за работа е Стара Загора, а Берое е клуб с упоритости и цели, които изцяло съответстват с моите. Винаги съм работил във водещи клубове в България, по тази причина и тази отдаденост и целенасоченост, която виждам тук, не ми е непозната и съответствува с моите упоритости. Ще се опитаме да създадем всичко по силите си да продължим с положителното показване, да продължим да радваме почитателите и да бъдем толкоз сполучливи, по отношение на момента през сезона. Изключително радващо е, че безусловно от нищото в Стара Загора имаме един баскетболен мъжки тим на най-високо равнище. В последните години бе основана една баскетболна общност, която като цяло в страната липсва. Тук имам предвид фенската поддръжка за отбора, която напълно ясно бе забелязана в последния дуел против Рилски състезател. Приятно е това нещо да се вижда, тъй като въпреки всичко точно цялостните трибуни осмислят нашата работа.

Имате дълготраен опит като помощник-треньор в „ Левски “, а и като старши треньор на Лукойл Академик. От опит знаете, че идващите месеци са извънредно значими за цялостния процес на един сезон. Ще успее ли Берое да влезе оптимално квалифициран за най-важната част от баскетболната си година?

С огромен интерес проследявам от доста време тима. С изключително внимание следих селекцията през лятото. С Любомир Минчев на няколко пъти сме обсъждали разнообразни въпроси, касаещи развиването на играчите поотделно и като колектив. Напълно съм в течение на протичащото се в Стара Загора. Винаги има нещо, което може да бъде изисквано допълнително, само че досега това, което реализира отборът, е в действителност ужасно. Зад гърба си оставяме единствено 2 загуби, които освен са минимални, а по-скоро са плод на неприятно стичане на събитията. Имаше и срещи, в които тимът не сподели най-хубавото, на което е кадърен, само че все пак стигаше до триумфа. Това приказва за класа и темперамент. Нивото несъмнено досега е доста положително и несъмнено има накъде да се развива и това е задачата пред нас като треньорско управление. Тепърва следва Тре Когинс да се аклиматизира в цялостна степен, да свикне със метода на работа в Берое. Радващо е, че ядрото на тима е формирано от български играчи, които са доста положително равнище, с темперамент и предпочитание за победа. Смятам, че всичко това е причина за добър свършек на заключителната част от сезона.

След по-малко от 10 дни следва дерби конфликтът с Левски Лукойл. Къде съгласно вас е разковничето за реализиране на триумфа против водача в НБЛ?

Спомняме си, че предходният дуел в София бе извънредно трагичен и досега е най-резултатният конфликт в шампионата. Може да прозвучи малко клиширано, само че ние треньорите постоянно споделяме, че значимите дуели се печелят с темперамент, себераздаване и със здрава отбрана. Двубоят в София в действителност беше ефективен и хубав, само че надали някой от почитателите на Берое се радва на крайния свършек. Всички знаем, че постигането на крайния триумф стъпва върху хубавичко и постоянна отбрана, която може да бъде следена в дълъг интервал от време, а не в обособени дуели. Берое постоянно се е отличавал със извънредно мощната игра в защита, това е линия от работата на Любомир Минчев. Все още в някои мачове не може да се види изцяло, само че точно тук е нашата задача като треньорско управление, с цел да радваме почитателите.

Вашето благопожелание към всички, които по един или различен метод са ангажирани с БК Берое за 2019г.?

Нека играчи, треньори, управление и почитатели бъдем здрави. Специално на публиката поисквам да имат доста мотиви да се радват с обичания им тим и даже в сложните моменти, които са неизбежни, те да продължат да бъдат зад Берое! Надявам се, че компликациите ще бъдат по-малко през Новата година и на първо място желая да реализираме фантазиите и задачите си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР