Специалистът е бил подложен на остри критики от консервативни кръгове,

...
Специалистът е бил подложен на остри критики от консервативни кръгове,
Коментари Харесай

Директорът на Националния институт по инфекциозни болести на САЩ - с охрана заради заплахи

Специалистът е бил подложен на остри рецензии от консервативни кръгове, които се застъпват за облекчение на рестриктивните мерки и обновяване на икономическата интензивност
Властите в Съединените щати взеха решение да дават защита на шефа на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати Антъни Фаучи. Вестник „ Вашингтон поуст “ заяви, като се базира на свои източници, че такова решение е било взето поради продължаващи закани против Фаучи. Според изданието, мнозина възприемат Фаучи, член на специфичната група, основана от президента Доналд Тръмп за битка с разпространяването на ковид в страната, като непосредствен човек, специалист в своята област. Според изданието, той е бил един от тези, които приканиха президента да разшири ограниченията и рестриктивните мерки в страната, представяйки му отрицателни прогнози за вероятните последствия при отвод от тези рестрикции.

Какви закани тъкмо е получил Фаучи към този момент остава незнайно. Според вестника, експертът е бил подложен на остри рецензии от консервативни кръгове, в това число и в Интернет, които се застъпват за облекчение на рестриктивните мерки и обновяване на икономическата интензивност в страната.

Самият Фаучи, изказвайки се на брифинг в Белия дом в сряда, отхвърли коментар дали е бил заплашван и дали му е предоставена протекция.

„ Трябва да отправите този въпрос към основния контрольор на Министерството на здравеопазването “, сподели той, отговаряйки на въпрос на един от публицистите. " Не му би трябвало отбрана, всички го обичат ", шеговито означи Тръмп.

Министерството на здравеопазването също отхвърли да разисква детайлностите за сигурността на специалиста, написа „ Вашингтон поуст “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР