Специалист предупреди, че брегът на САЩ може да бъде наводнен

...
Специалист предупреди, че брегът на САЩ може да бъде наводнен
Коментари Харесай

US експерт: Цунами с височина над 120 метра може да залее САЩ

Специалист предизвести, че брегът на Съединени американски щати може да бъде наводнен от големи талази, които ще зародят вследствие на конфликт с метеорит, който НАСА следи сега. В този случай височината на вълните може да доближи повече от 120 метра, в случай че метеоритът попадне в Атлантическия океан.

Астероид 29075 1950 е обект, необятен 1 километър. Този обект е измежду евентуално рисковите. Днес специалистите го следят, с цел да плануват вероятното влияние върху планетата.

През 2002 година специалистите от НАСА пресметнаха вероятността от конфликт, която била 0,33%. След това те се пробваха да симулират последствията от вероятния удар с метеорит. Разбира се, вероятността метеоритът да удари Земята е доста дребна, само че в случай че това се случи, следствията могат да бъдат пагубни.

Стивън Уорд, който организира това изследване, съобщи, че в случай че метеорит попадне в Атлантическия океан, той ще предизвика появяването на талази с височина до 120 метра. Проблемът може да бъде решен с необикновено мощна детонация, която може да унищожи галактическия обект.

Ако силата на детонацията е 60 хиляди мегатона, тогава тя ще унищожи метеорита и ще образува меланхолия на океанското дъно. В този случай водата ще се върне назад, с цел да запълни мястото на удара и да не залее Атлантическия бряг на Съединените щати.

Експертите допълниха, че сега няма причина за суматоха, защото вероятността от конфликт е незначителна, само че въпреки всичко би трябвало да сте готови за всяко развиване на събитията в бъдеще.

Превод: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР