Специалист посочи най-опасните пози за спане. Според Артьом Ранюшкин, специалист

...
Специалист посочи най-опасните пози за спане. Според Артьом Ранюшкин, специалист
Коментари Харесай

Терапевт посочи най-опасните пози за сън

Специалист уточни най-опасните пози за спане . Според Артьом Ранюшкин, експерт по физическо развиване на деца и възрастни, двигателен терапевт и инструктор по соматично обучение най-опасно е да се спи встрани или по тил с възглавница под главата. Това води до доста неприятни последствия за тялото

" Тези пози предизвикат деформиране на таза и сколиоза, смяна в захапката, а също по този начин способстват за скърцането на зъбите ", споделя специалистът.

Той изяснява, че тялото " запомня " комфортна позиция, а по-късно се връща в нея, което изостря обстановка. Така че на дясната страна спят тези, които имат напрегнати мускули от лявата страна.

" Спането встрани предизвика деформиране на таза и вследствие на това сколиоза. Освен това в това състояние челюстта се измества встрани, което води до скърцане на зъбите, пресилване на дъвчещите мускули и щракания в челюстта. "

Терапевтът добавя още, че спането по тил може да промени захапката на човек. Ако спите по тил без възглавница, челюстта ви пада обратно. Ако поставите възглавница под главата си, тогава челюстта, в противен случай, ще се придвижи напред.

Той изясни и в коя позиция сънят е по-безопасен .

 „ Ще имате потребност от огромна възглавница, на която би трябвало да легнете с тил, тъй че да хваща долната част на гърба и да отива към главата, а наклонът на тялото да е към 45 градуса. Именно тази позиция дава цялостна опора и разрешава на тялото да се отпусне, без да се подлага на деформации ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР