Специалист по психиатрия обясни кога мързелът е признак на сериозно

...
Специалист по психиатрия обясни кога мързелът е признак на сериозно
Коментари Харесай

Ето ви една важна причина за изпадане в депресия

Специалист по психиатрия изясни по кое време мързелът е симптом на съществено заболяване.

Мързелът е обикновено човешко положение, само че от време на време той може да е симптом на клинична меланхолия. Понякога просто би трябвало да се „ вземете в ръце ”, само че в някои случаи би трябвало да отидете на доктор, поучава Павел Качалов, психиатър, членуващ в Парижкото психоаналитично сдружение.

„ Да ни мързи е присъщо за човешката природа. Някои даже настояват, че мързелът е моторът на напредъка, тъй като доста изобретения са родени единствено заради обстоятелството, че някой е желал да си спести някакво изпитание ”, означи Качалов.

Обикновеният мързел е защитна реакция на организма, която оказва помощ да се отървете от ненужната работа, изясни психиатърът в изявление за радио „ Спутник “.

" Има естествен мързел, когато хората се защищават от безсмислена работа, която им е наложена от други хора, или от самите тях, поради навика да се претрупват. Тогава мързелът ви разрешава да изчакате, да „ забавите темпото ” и да подредите целите си. Така по-енергичните хора просто се защищават от преумората и напрежението ”, изясни Качалов.

Но има напълно друг вид мързел. Когато човек почувства, че не желае и няма предпочитание да прави нищо. Това към този момент е мъчително положение, когато се нуждаете от помощта на експерт.

„ Това е сигурен симптом на меланхолия. В случай на такова разстройство би трябвало да потърсите психиатър. Сега има доста антидепресанти, които ще оказват помощ при меланхолия. Всеки човек, който ненадейно се промени и стане некадърен да поставя най-прости старания, би трябвало да бъде посъветван да потърси помощ ”, разясни Качалов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР