Специалист по информационна безопасност, криещ се под псевдонима YesItWasDataMined, разказа

...
Специалист по информационна безопасност, криещ се под псевдонима YesItWasDataMined, разказа
Коментари Харесай

Възмездие: Програмист отмъсти на телефонни измамници и парализира цялата им дейност

Специалист по осведомителна сигурност, криещ се под псевдонима YesItWasDataMined, описа на потребителите на Reddit за това по какъв начин е отмъстил на телефонни измамници. Според думите на програмиста, през месец юни е получил телефонно позвъняване и известие от човек, който се показал за помощник на данъчното ръководство на Съединени американски щати. Неизвестният обвинил мъжа в укриването на налози и изискал неотложно да погаси отговорностите си в размер на $8219.

Както отбелязва изданието Motherboard, сходен измамнически сподоб е доста публикуван в Съединени американски щати и негови жертви са станали хиляди. Според данните на данъчното ръководство, нарушителите излъгват най-вече възрастни хора и мигранти.

Като предписание, мошениците употребяват услугите на кол-центрове в Индия, чийто сътрудници се обаждат на евентуалните жертви. При това те маскират своите позвънявания с телефонни номера на държавните американски институции, с цел да провокират оптимално доверие в събеседника.

Програмистът незабавно разпознал измамата, след което решил да отмъсти на мошениците. За тази цел той изработил специфична стратегия, която непрестанно звъняла на номерата на кол-центъра. Отговаряйки на позвъняванията, самозваните сътрудници на данъчната работа чували гласово известие: " Здравейте! Ние разбрахме, че вие сте мошеници. Ще създадем по този начин, че да не можете да употребявате телефонната линия и да не можете да мамите хората. Това няма да завърши, до момента в който не прекратите активността си ".

Програмата работила към три дни поред, в течение на които мъжът записвал реакциите на сътрудниците на кол-центъра. Резултатът от своята офанзива той разгласил в YouTube.



По-късно пък програмистът съумял изцяло да сковава и активността на други мошеници, които се опитвали да мамят за парични суми като се показват от името на сътрудници на Microsoft.

" Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати прави всичко допустимо за отбрана на правата на потребителите, само че за жалост това е незадоволително. Никой не оказва помощ на жертвите. От доста години се занимавам с въпросите на сигурността и ми е доста тъжно да следя тази обстановка ", декларирал мъжът пред изданието Motherboard, признавайки, че и по-рано се е борил с измамниците по сходен метод.



Програмистът е основал план за битка с мошениците с название Project Mayhem. Според неговите думи, той ще продължи да отмъщава на разнообразни телефонни измамници.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР