Специален знак за забрана на пиенето на бира в центъра

...
Специален знак за забрана на пиенето на бира в центъра
Коментари Харесай

Забраняват със знак бирата в центъра на Пловдив след 22 часа

Специален знак за възбрана на пиенето на бира в центъра на Пловдив ще вкара локалната община. Целта е да бъде спрян неприятният звук, който подвигат подпийнали юношески компании и с който разсънват жителите и гостите на квартал „ Капана”.
Това заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по време на визитата си в новаторското учебно заведение „ Яне Сандански” в града. „ Тъй като прекомерно доста станаха жалбите към този момент. Дори по наши наблюдения хората заобикалят и денем мястото поради това, че там някой постоянно нещо прави.
Проблем е това нещо и община Пловдив ще направи разискване какво тъкмо там би трябвало да се случи. Но сме твърдо решени да прекратим казуса с това обществено пространство”, изясни градоначалникът, визирайки квартал „ Капана”, написа в днешния си брой Монитор.
По думите му освен там има проблеми с повдигането на звук през нощта. „ Положението в Ядрото е неприятно. Ако би трябвало, ще стигнем и до там да отнемем удълженото работно време на магазини, които са в региона, защото въпреки всичко си има закони – продажбата на алкохол на лица под 18 години е неразрешено. Но ние не можем да сме пъдари на всеки един”, се възмути кметът. Той обаче посочи, че от общината ще започват инспекции, които ще са и в късните часове на деня.
Предвижда се сключването на контракт с частна охранителна компания, която ще обезпечава спазването на публичния ред. Друго проблематично място, с изключение на кв. „ Капана” е регионът на Джумая джамия, където също непрекъснато е доста шумно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР