Специален съветник на ръководителят на външната политика на ЕС не

...
Специален съветник на ръководителят на външната политика на ЕС не
Коментари Харесай

Проф. Джефри Сакс: COVID-19 е тръгнал от американска биолаборатория

Специален консултант на ръководителят на външната политика на Европейски Съюз не стопира да повтаря считаната за китайска дезинформация доктрина за американския генезис на ковид, заяви в. " Политико ", съобщи Българска телеграфна агенция.  Джефри Сакс , професор по стабилно развиване в Колумбийския университет, съобщи, че е много уверен, че вирусът е пристигнал от американска лаборатория за биотехнологии, само че добави, че „ не се знае сигурно “.

Той е зает от Европейската комисия като специфичен консултант на Жозеп Борел, с цел да се концентрира върху политиката на съдействие.

Договорът на Сакс бе възобновен за последно през април, макар че той си навлече гнева на правозащитници, когато отхвърли изказванията за геноцид над уйгурските мюсюлмани в китайския район Синдзян.

Сакс е и дълготраен бранител на концепцията за залеза на американската надмощие в международната политика и възхода на Китай като нов център на международния ред. 

Твърденията на професора, които хвърлят виновност върху лаборатории те оттатък океана, бяха публикувани неведнъж в китайските медии и обществени мрежи. Китайското посолство в Париж също ги показа.

Пред " Политико " Сакс е споделил, че е доста евентуално вирусът да се е появил от лабораторната изследователска стратегия на Америка, само че не се изключва и опцията за естествено разпространяване. Според него и двете хипотези са възможни на този стадий.

Говорител от отдела по външна политика на Европейски Съюз побърза да се разграничи от съмнителните изказвания на професора. Той акцентира, че Джефри Сакс е външен неплатен консултант на Жозеп Борел. Външните съветници са самостоятелни и не са упълномощени да приказват от името на висшият представител или Европейската комисия. Възгледите им са техни лични. Говорителят също по този начин изясни, че задължението на Сакс към Европейски Съюз е единствено за 20 работни часа на година.

Служителят от Европейски Съюз обори спекулациите на Сакс за произхода на Коронавирус като цитира проучване на Световната здравна организация, съгласно което вероятността за лабораторен случай е малко евентуална.

Председателят на делегацията на Европейския парламент по китайските въпроси Райнхард Бютикофер с подигравка допусна, че Борел е помолил Джефри Сакс да служи като специфичен консултант, тъй като това би подсигурило, че първият посланик на Европа постоянно ще знае метода на мислене на китайската дипломация, която Сакс следва толкоз поредно по необятен кръг от тематики. Както е споделил Сун Дзъ: „ Познавай врага си ".

Джефри Сакс e американски икономист, учител в Колумбийския университет и някогашен шеф на неговия Институт за Земята.

Сред най-младите професори по стопанска система в историята на Харвард, Сакс става прочут като консултант на държавните управления на източноевропейски и разрастващи се страни при използването на шокова терапия в техните стопански системи за преход към пазарна система или при стопански рецесии. Някои от неговите оферти се считат за противоречиви и спорни.

Сакс по-късно се занимава с провокациите на икономическото развиване, резистентност на околната среда, понижаване на бедността, анулация на задължения на третия свят и глобализация.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР