Специален прокурор Робърт Мълър приключи разследването си за намеса на

...
Специален прокурор Робърт Мълър приключи разследването си за намеса на
Коментари Харесай

Край на разследването за руска намеса в президентските избори в САЩ

Специален прокурор Робърт Мълър завърши следствието си за интервенция на Русия в изборите в Съединени американски щати. Не е ясно каква част от отчета ще стане обществена или ще бъде предоставена на Конгреса.

Разследването хвърли сериозна сянка върху ръководството на Тръмп, засегна негови родственици и докара до повдигането на обвинявания на едни от най-близките му сътрудници.
Критики към Доналд Тръмп против изявлението му, че Русия не се е намесвала в изборите в Съединени американски щати Джон Маккейн дефинира изказването като "позорно осъществяване "
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заяви, че през вчерашния ден Мълър е предал окончателния си отчет на основния прокурор Уилям Бар и публично е завършил следствието си.

Засега не са огласени никакви елементи и не е ясно дали отчетът на Мълър дава отговор на главните въпроси: заговорничила ли е предизборната акция на Тръмп с Кремъл, с цел да наклони президентските избори през 2016 година в интерес на известния предприемач?

Предприемал ли е след това президентът стъпки да попречва следствието, в това число посредством уволнението на шефа си на ФБР?
Владимир Путин изиска от Съединени американски щати съответни доказателства за съветска интервенция в изборите Същевременно десетки хиляди негови последователи извършиха московския стадион „ Лужники “ на избирателен протест, две седмици преди президентските избори
Предоставянето на отчета значи, че следствието е завършило, без да бъдат повдигани обществени обвинявания за незаконен скрит план сред акцията и Русия или за възпрепятстване на правораздаването от президента.

Докладът на Мълър, който към момента е поверителен, приготвя сцената за огромни обществени борби, отбелязва Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция. Следващите стъпки са на основния прокурор на Тръмп, Конгреса и по всяка възможност на федералните съдилища.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР