Специален доклад за скандалите в България на американското посолство е

...
Специален доклад за скандалите в България на американското посолство е
Коментари Харесай

US-доклад за скандалите в София вече е във Вашингтон

Специален отчет за свадите в България на американското посолство е изпратен в понеделник към Държавния департамент. Папката съдържа информация за офанзивите на предприемача Васил Божков против държавното управление и съответно против Владислав Горанов и Бойко Борисов.
Това оповестиха за Фрог нюз дипломатически източници поискали анонимност. Въпросният отчет няма нищо общо с постоянните информации и грами. В досието се съдържат разкрития и събрана информация от американските секрети служби, които работят на българска територия по силата на натовските съглашения и двустранните контракти.

Особено внимание било отделено на българските политици и управленци, забъркани в свадите. Става дума за такива освен по линия на хазартния необут, само че и по осъществяваните арести от прокуратурата и повдигнатите обвинявания на доста хора.

Същите източници настояват още, че към Васил Божков е проявен мощен интерес от американските институции, които противодействат и проверяват пране на пари, банкови сметки с неразбираем генезис, пари от контрабанда и подкрепяне на терористични формирования. За тях Божков бил доста скъп като очевидец в това отношение, тъй като предоставяната публична информация по линия на партньорството сред службите не всеки път съвпадали с действителността.

Такъв отчет сигурно има и няма да е единствен. Американската посланичка госпожа Херо Мустафа е в близки връзки с българския министър председател Бойко Борисов, само че Вашингтон желае да е наясно с какви хора си партнира. Американците търпят „ свои хора “ до момента в който са им потребни, само че когато се компрометират са безпощадни към тях, съобщи за Фрог нюз български някогашен върховен посланик.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР