Специален чартърен самолет от София и румънския град Тимишоара ще

...
Специален чартърен самолет от София и румънския град Тимишоара ще
Коментари Харесай

София изпраща на Австрия с чартър наши болногледачки

Специален под наем аероплан от София и румънския град Тимишоара ще транспорти незабавно 281 болногледачки от България и Румъния в провинция Долна Австрия. Те ще се грижат непрекъснато по домовете за лежащо заболели, оповестиха австрийската телевизия и електронните издания на ежедневниците.

Жените са особено подготвени и преди да заминат по домовете, ще прекарат в хотел край Виена 14-дневна карантина.

Опасността обществените работнички да се заразят е допустимо най-малка, защото те ще гледат хора, които са неподвижни, съобщи Роберт Поцдена, началник на секцията за обществени служащи към Стопанската камара на Долна Австрия. Той заяви, че от триумфа на този план зависи дали ще бъдат проведени нови специфични чартърни полети със същата цел.

Инициативата е на Стопанската камара на Долна Австрия и на държавното управление на провинцията и разноските напълно се поемат от тях.

Междувременно австрийските управляващи не разрешиха потреблението на хотелите за туризъм, в навечерието на Великден. " Искаме да спрем потреблението на хотелите за туристически цели на този стадий ", сподели министърът на опазването на здравето Рудолф Аншобер, представен от Ройтерс.

Австрия стяга непрестанно ограниченията в битката за ковид, поради все по-бързо разпространението на Covid-19 в страната. Броят на инфектираните надвиши 9000, а 100 души към този момент починаха.

 
Ще поеме ли Германия по пътя на Сингапур и Южна Корея?


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР