Спецакция срещу незаконния добив на дървесина е проведена вчера на

...
Спецакция срещу незаконния добив на дървесина е проведена вчера на
Коментари Харесай

Спецакция срещу незаконния добив на дървесина в Сухиндол, 5-има задържани

Спецакция против противозаконния рандеман на дървесина е извършена през вчерашния ден на територията на община Сухиндол. Действията са осъществени от чиновници от отдел " Охранителна полиция " при ОДМВР - В. Търново, районно управление (на МВР) - Павликени и РДГ - Велико Търново, съобшиха от полицията.

В хода й са формирани 10 бързи производства, арестувани са петима, тествани са 18 автомобила, 38 жители и 11 жилища Съставени са 7 констативни протокола по Закона за горите, 7 акта, от които - 4 по Закона за придвижване по пътищата, 2 - по Закона за българските документи за идентичност и един - по Закона за гражданската регистрация, наложени са 7 санкции по фиш.

Седем от формираните бързи производства са за предпазване на нелегално добити от другиго дърва за огрев, без горска марка. Установените количества възлизат на към 47 кубика. Други три бързи производства са формирани за открити случаи на транспорт на нелегално добита дървесина. Засечени са три каруци, пренасящи по към 0,5 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и позволение за транспорт.

Изяснено, е че дървесината е нелегално отнета от ябълкова градина наоколо до с. Върбовка. Спецакциите против противозаконния рандеман на дървесина ще продължат и в други общини на територията на ОДМВР - Велико Търново.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР