Спестяването на гориво и намаляване на емисиите на парникови газове

...
Спестяването на гориво и намаляване на емисиите на парникови газове
Коментари Харесай

80 нови камиона замърсяват колкото 1 стар

Спестяването на гориво и понижаване на излъчванията на парникови газове от дълго време е обект на политики, стандарти и регулации в Европейски Съюз и Съединени американски щати. Логично, технологиите за горивна успеваемост, по които работят инженерните екипи на автомобилните колоси, към този момент трансформират напълно пазара на камиони и рейсове. А икономичността и рентабилността на придвижване постоянно е била приоритет за купувачите на тежкотоварни коли.

Всъщност от 2002 година насам тежките машини са понижили доста излъчванията от твърди частици и рисковите за здравето азотни оксиди (NOx), които изхвърлят в атмосферата. Днес към 80 камиона замърсяват толкоз, колкото един камион, издигнат през 2000 година, като в същото време икономията на гориво в новите модели се усилва непрестанно.

Това ще бъде един от акцентите на идното интернационално ревю за тежкотоварни коли TRUCK EXPO 2018. От 7-ми до 9-ти юни на летище „ Лесново “ водещите автомобилни производители ще покажат нови равнища за доходност на транспортите и невисок разход на гориво, които бяха немислими единствено преди 10-тина години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР