Спестяването е труден процес за всеки един от нас. Понякога

...
Спестяването е труден процес за всеки един от нас. Понякога
Коментари Харесай

Ето как да спестим пари, без да се лишаваме от нищо

Спестяването е сложен развой за всеки един от нас. Понякога това е по-лесно за хората, които имат добра финансова просвета и знаят какво желаят. Днес обаче живеем във време на пандемия. Икономиката ни не е на положително равнище и това се отразява и върху приходите, които взимаме. Това от своя страна води до потребността от заеми, взимането им и последващото погашение.

Много фамилии точно заради отговорностите си към банки не могат да си разрешават отмора на море или някъде другаде. За да не се стигне до тази обстановка и да пропуснат почивката, хората прибягват то взимането на бързи заеми. Те обаче са още веднъж заеми, които би трябвало да се върнат и по този начин се връщаме в изходната позиция.

Сигурно към този момент се питате по какъв начин можем да спестим и по какъв начин да излезем от този обаян кръг. Най-вероятно сте чували израза „ капка по капка и вир става “. Същото се отнася и за парите. Малко по малко те се натрупват и в края на избран интервал вие имате добра сума, която можете да употребявате за мечтаната отмора или нова покупка.
Вземете един буркан и му залепете лист. На този лист напишете месеца, седмицата от него и сумата, която желаете да отделите тази седмица. Например за първата седмица от януари задачата е 1 лев, за идната - 2, за по-следваща -3. В края на всяка една седмица отбележете какъв брой пари има в бурканчето.  Когато извършите влога за седмицата, задраскайте я. Така ще ви е по-лесно да следите напредъка си. Накрая, в последната 52 седмица от годината, можете да теглите чертата и да видите какъв брой сте икономисали. Със сигурност това е една прилична сума, с която можете да отидете на отмора, без да се лишавате от нищо или пък да си купите техника, кола или каквото решите.

Хубавото на този способ е, че вие пестите, без да се лишавате от наслаждение или пък да натоварвате месечния си бюджет. Така и пестите от потребността да вземете заем, която е решение за съответния миг, само че в бъдеще още веднъж се трансформира в тежест. Нещо повече, научавате се да вършиме сметка на парите си, даже можете да включите децата в процеса на икономисване и по този метод да развиете в тях добра финансова просветеност и умеене да разпределят средствата си. Това е значимо умеене, което ще им би трябвало цялостен живот.

Надяваме се, че сме ви били потребни с този способ на икономисване и ще опитате. Сигурни сме, че ще се отрази на всеки един бюджет позитивно, защото е използван във всяка една финансова обстановка.
 3-те зодии, които ще изкарат доста пари през юни 3-те зодии, които ще изкарат доста пари през юни
Меркантилността не е мощна страна на индивида, само че всеки в последна сметка се стреми към финансова самостоятелност и непоклатимост. Нека да разгле...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР