Спешното отделение на УМБАЛ Бургас получи дарение нова апаратура и

...
Спешното отделение на УМБАЛ Бургас получи дарение нова апаратура и
Коментари Харесай

Спешното отделение на УМБАЛ Бургас с нова апаратура и оборудване |

Спешното поделение на УМБАЛ Бургас получи подаяние нова инсталация и съоръжение. То включва над 40 разнообразни апарата и системи.

Всички са доставени по плана на Министерството на здравеопазването ВG16RFOP001-4.001-0001 „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

Система за следене виталните индикатори на пациентите посредством един пост е една от новите придобивки. Тя предава информацията от мониторите на всички незабавни кревати на особено самостоятелен сестрински пост. Това улеснява екипа и оказва помощ за по-бърза реакция, в случай че индикаторите на някой от пациентите се влошат. Досега с такава система разполагаше единствено Отделението по реанимация.



Доставената инсталация включва още офталмоскопи, отоскопи, портативен смесен дефибрилатор, портативни и стационарни респиратори, електрокардиограф, три нови апарата за обдишване вид AMBU, инфузионни помпи. Последните служат за дозиране и подаване на тъкмо количество лекарства по венозен път. Нова е и системата за стопляне на флуиди, която е доста подобаваща при кръвопреливане - тя затопля приготвената за преливане кръв до телесна температура.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР