Спешно съвещание е било свикано тази сутрин в СДВР заради

...
Спешно съвещание е било свикано тази сутрин в СДВР заради
Коментари Харесай

Бум на заразени с Covid-19 в Охранителна полиция

Спешно заседание е било свикано тази заран в Столична дирекция на вътрешните работи поради внезапно нарастване на случаите на ковид измежду столични служители на реда, заяви БНР. Според информация на Нова телевизия най-вече са инфектираните с COVID-19 в "Охранителна полиция ", чиито чиновници се грижат за реда по улиците на София по време на многохилядните митинги през последните повече от три седмици.

Според данни от Столична дирекция на вътрешните работи през последните седем дни всекидневно има най-малко по петима-шестима новорегистрирани инфектирани служители на реда. Обсъждана е концепцията за защита на митингите да стартират да бъдат командировани чиновници от други краища на страната.

Смята се обаче, че служителите на реда са изложени на риск от конфликт с вируса не толкоз до момента в който са на улицата измежду протестиращите, колкото когато се придвижват на огромни групи и се возят дружно в джипове. Очаква се в идващите часове да стане ясно по какъв начин ще бъдат карантинирани болните униформени, както и техните контактни лица.

След новите случаи на ковид в столичната полиция, е взето решение броят на служителите на реда, охраняващи митингите да бъде понижен.

С към една трета ще бъдат понижени служителите на реда, които вземат участие в защитата на митингите в София. Причината - увеличената заболеваемост от ковид измежду състава на охранителна полиция, който директно взе участие в защитата на митингите в столицата в последните седмици.

Източници от Министерство на вътрешните работи обясниха, че служителите на реда са затруднени да съблюдават противоепидемичните ограничения в колите и в микробусите, както и в самите кордони по време на митинга.

От Министерство на вътрешните работи обясниха, че все още няма данни за служители на реда, които да са в тежко здравословно положение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР