Спешно отделение - критичната точка между живота и смъртта. Времето

...
Спешно отделение - критичната точка между живота и смъртта. Времето
Коментари Харесай

Спешно отделение: Да обичаш на инат

Спешно поделение - сериозната точка сред живота и гибелта. Времето - най-големият асистент и зложелател на индивида. Рани, лекари, страсти - всичко това - вкупом в едно болнично поделение. Всички работещи в Спешното знаят какво значи промяната и какъв брой неведома е в действителност. 

Д-р Валентин Петров е един от тези медици, които посрещат " първата вълна ". Той работи в Спешното поделение в МБАЛ-Шумен още от основаването му през 2017 година. И от този момент – не се отхвърля от незабавните случаи.

 Освен незабавните случаи постоянно има и нападателни пациенти. dariknews.bg

Не мога да се откажа от незабавното, тъй като ми липсва това напрежение – това динамичено всекидневие. Освен това – тук може да контактуваш със ужасно доста хора. Аз не се опасявам от директния контакт с хората, дори ми доставя наслаждение да се срещна с колкото се може повече хора и да им оказа помощ, споделя доктор Петров. 

В отделението напрежението е огромно, постоянно се срещат и нападателни пациенти.

В Спешното обираме негативите на цялата система, хората си изкарват на нас неуредиците в нея, показва той. Въпреки това – лекарите обичат работата си.-->
 Освен незабавните случаи постоянно има и нападателни пациенти. dariknews.bg

Имало е доста моменти, когато съм мислел да напусна тази работа, не крие лекарят.

Но ми минава като минат няколко дни. С времето разбрах, че това е моето предопределение – да работя в незабавното поделение на Шумен, безапелационен е той. 

Тежките наряди са всекидневие и за сестра Шенай Салиева. Тя е измежду първите, които поемат незабавните случаи, благодарността, само че и експанзията.
 Освен незабавните случаи постоянно има и нападателни пациенти. dariknews.bg

Има моменти, които в никакъв случай няма да забравим. Има пациенти, които са претърпели случай и след 10 години ги виждаш и те ти споделят благодаря. И това ти доставя наслаждение. Лично аз – единственото, което не мога да превъзмогна – е детската смъртност, споделя сестрата.

Шенай Салиева показва, че макар тежката работа човек би трябвало да се активизира, и да продължи да оказва помощ на другите.

Не бих могла да работя в друго поделение. Преди съм работила в ОАРИЛ и може би това е една реализирана фантазия. Желанието ми постоянно е било да работя в тези отделения. Някак тогава се усещам в помощ на обществото. Удовлетворено, че в дадения миг съм помогнала на индивида насреща, добавя тя.
 Освен незабавните случаи постоянно има и нападателни пациенти. dariknews.bg
Повече от 28 000 пациенти са минали през Спешното поделение на шуменската болница за последната година. Д-р Валентин Петров и ст. сестра Шенай Салиева са удостоени с почетното звание Лекар и Сестра на годината в шуменската болница за 2018.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР